A VALÓBAN MEGBÍZHATÓ HIFU KEZELÉSRŐL?

A VALÓBAN MEGBÍZHATÓ HIFU KEZELÉSRŐL?

Ezerféle helyen hirdetik a HIFU kezeléseket, és mindenhol a legjobbat ígérik. Ön pedig vendégként nagyon nehezen tudja eldönteni, hogy kinek hihet. Rengeteg kérdés kavaroghat a fejében:

 • Honnan tudhatom, hogy ott, ahova szeretnék menni, jó géppel kezelnek-e?
 • Vajon a kuponos kezelések is vannak olyan jók, mint a normál kezelések?

A HIFU kezelés eredménye elsősorban a gép minőségétől függ, másodsorban a kezelő tudásától és tapasztalatától. Jó géppel lehet jól vagy rosszul is kezelni, rossz géppel viszont nem lehet jól kezelni sehogyan sem.

Van pár olyan szempont, ami alapján el tudja dönteni, hogy megbízhat-e a kezelőhelyben:

 • Kezelés 3 rétegben
  Mindig kérdezzen rá, hogy hány mélységben dolgozik a gép! Ha azt mondják, hogy kettő, akkor már nem teljeskörű a szolgáltatás. A gépnek tudnia kell a 3 réteget!Erre kezelés közben is tud figyelni. Egy kezelőfej-vég egy mélységben tud csak dolgozni (tehát külön van 1,5 mm-es, 3-as és 4,5-ös). Így hát egy teljes arckezelés közben a 3 rétegű kezeléshez legalább kétszer cserélni kell a kezelőfejen a véget egy másik típusúra. Ráadásul az arc eltérő területeit más-más mélységben lehet kezelni. Az orcán használt 4,5 mm kezelőfejjel például nem szabad szemkörnyéket kezelni. Ha kezelés közben nem cserélik a kezelőfej-véget, akkor Ön már tudhatja, hogy nem jó helyen van!
 • Kezelésérzet
  A HIFU kezelés nem túlzottan fájdalmas, de a kezelést éreznie kell. Ha nem érez semmit, akkor valószínűleg nincs meg az a hősérülés, amire szükség van az eredményekhez.
 • Az ár
  A jó kezelőgépek drágák, mert bonyolult és költséges dolog technológiailag pontos (azaz hatékony és biztonságos) kezelőfejet gyártani. Éppen ezért a jó géppel végzett kezeléseket nem fogják tudni olcsón adni.Amikor kuponos oldalon, vagy akár simán egy kezelőhelyen azt látja, hogy 50.000 Ft-ért megcsinálnak egy teljes arckezelést, érdemes elgondolkozni. Egy jó géppel és jó kezelőfej-véggel egy HIFU kezelés önköltsége ennek a többszöröse.Innentől két eset lehetséges: a kezelőhely vagy annyira elkötelezett a magyar hölgyek szépségéért, hogy a saját zsebéből fizeti az ő kezeléseik egy részét, vagy szerzett valahonnan egy nagyon olcsó kezelőgépet, amit szintén nem véletlenül adnak annyiért.A kezelőfejek egy bizonyos mennyiségű lövésre vannak legyártva. Ennek az az oka, hogy a fókuszpont mérete vagy alakja a lövések számával egy idő után elkezd megváltozni, és már nem olyan pontosak a kezelések. Ezért korlátozzák le a gyártók a kezelőfejeket. Sok kezelőhely azzal próbál spórolni, hogy „kikódoltatja” a kezelőfejeket, vagyis végteleníti azokat. Ezt meg lehet oldani, de tudni kell, hogy a kezelés pontossága ilyenkor már egyáltalán nem garantált.

  Ha 50.000 Ft-ja van az arckezelésre, akkor már jobban jár, ha elmegy egy nagyon biztonságos, és szintén eredményes rádiófrekvenciás bőrfeszesítő kezeléssorozatra. Ha ennél több pénze van, akkor pedig tényleg érdemes a legjobbat választani.

 • Kezelések időzítése, tartóssága
  A HIFU-val végzett kezelésből általában egy is elegendő. Ha az egyéni probléma miatt mégis meg kell ismételni, az új kezeléssel meg kell várni, amíg a mélyben lévő, kívülről láthatatlan sebek teljesen be nem gyógyultak (legalább negyed év). Ha egy HIFU kezelés jól sikerül, akkor az eredmények egyéntől függően kb. egy évig lesznek tartósak, így egy évnél sokkal korábban nem érdemes fenntartó kezelésre menni.Így hát, ha valahol azt mondják Önnek, hogy kéthetente-havonta megcsinálnak egy-két kezelést, és utána félévente kell majd jönni fenntartóra, ott gond lehet. Tessék elkezdeni gyanakodni: ha ilyen sűrűn ajánlják a kezelést, az mennyire hatékony?
 • Egyéb kezelések
  Külön figyeljen oda, hogy ha feltöltőanyag vagy szálbehúzás van az arcában, akkor szükség van a szakértőre, hogy megállapítsa, hogy egyáltalán kezelhető-e a HIFU-val. Ha rá sem kérdeznek ilyenekre kezelés előtt, akkor vegye a kabátját, még mielőtt bekapcsolják a gépet!
 • Ultrahangos képalkotó
  Az ultrahangos képalkotó elméletileg abban segíti a kezelő munkáját, hogy mélységében látható rajta a bőrszövet, és hogy éppen a csont vagy az erek (amikre nem szabad rálőni) milyen mélyen helyezkednek el az adott pontban.Egyes gépeken van a kijelzőn ultrahangos képalkotó, más gépeken nincs. Ha van ilyen a gépen, még akkor is kérdéses, hogy valódi ultrahangról van-e szó, vagy csak egy animációról. Ha valódi ultrahangos képalkotóval rendelkezik a készülék, az jó, de csak abban az esetben, ha a kezelő megfelelő szakképzettséggel rendelkezik az ultrahangos kép olvasásához és értelmezéséhez. Ha pedig animált képről van szó, az annyi, mintha semmi sem lenne.
 • Orvosi CE
  Sok készülék rendelkezik sima CE tanúsítvánnyal, ami lényegében annyit jelent, hogy forgalmazható az EU területén. Létezik azonban olyan, hogy orvosi CE tanúsítvány, amit nem könnyű megszerezni, ez igazolja a készülék hatékonyságát és biztonságosságát a kezelések során. Az orvosi CE onnan ismerhető meg, hogy tartalmaz egy négyjegyű számot, az igazoló testület számát. Ha egy készülék rendelkezik ilyen orvosi CE-vel, akkor az már jelöl egy magasabb minőségi színvonalat.Amikor bejelentkezik egy kezelésre, feltétlenül kérje el a CE számát! Amennyiben nincs ilyen, el se menjen kezelésre! Ha kapott számot, akkor utána kell nézni, hogy valós-e a lajstromszám. Ha kell, ebben tudunk Önnek segíteni.
 • Gyártói honlap
  Kérdezze meg a készülék nevét és gyártóját! Ha nem tudják megmondani, az probléma. Ha megmondják, akkor nézzen utána az Interneten, hogy van-e a gyártónak illetve a készüléknek eredeti honlapja!