Szentendre Kozmetika, Álomszép Stúdió

Elérhetőségek

Hargitaine-Bognar-Jolan

Álomszép Stúdió

2000 Szentendre

Dózsa György út 11/a.
I. emelet 3.

Dr. Hargitainé Bognár Jolán

+36/20-398-7455

Legnépzserűbb szolgáltatások

HIFU fókuszált ultrahangos kezelés - Áttörés az arcfiatalításban

Megérkezett a tökéletes megoldás azon hölgyek számára, akik fiatalosabb, ránctalan arcbőrre vágynak – azonban kés alá nem szeretnének feküdni. A HIFU (nagy intenzitású fókuszált ultrahang) Utims A1 kezelés elérhető szépségszalonomban: ajánlom mindazon 35-60 éves nőknek, akik rövid időn belül jelentős változást szeretnének elérni – amely akár 3 évig is kitart.

 

hifu-fokuszalt-ultrahang

 

Látványosan fiatalabb bőr arcplasztika nélkül

Az idő múlása mindenkit érzékenyen érint. Kellemetlen nap mint nap a tükörbe nézve azzal szembesülni, hogy a vonásaink már nem a régiek. Tízes-húszas (illetve szerencsés esetben harmincas) éveinket hátrahagyva sokkal jobban meglátszanak a szemünkön az álmatlan éjszakák, az arcunk vékonyabbá válik, a vonásaink markánsabbá, és megjelennek az első ráncok, amelyeket aztán számtalan újabb követ. A bőr 30-40 éves kor után elveszíti a feszességét és tónusát: először jellemzően a szemhéj ereszkedik meg, majd az áll környéke is csatlakozik hozzá. Ezeket tapasztalva elkezdünk kutatni azon bőrfeszesítési lehetőségek, lifting kezelések után, amelyekkel látszólag visszafordíthatnánk az idő múlását; több-kevesebb sikerrel. A különböző lifting hatást ígérőkrémek, pakolások és egyéb „csodaszerek” sokszor nem hozzák a várt eredményt.

100013859097 14092079726139

 

A bőrfeszesítő plasztikai műtétektől sokan idegenkednek

Sokan ekkor plasztikai sebészhez fordulnak, hogy bőrfeszesítéssel visszanyerhessék arcuk fiatalságát, és megszabadulhassanak a ráncaiktól. De ezek a műtétek egyrészt igen költségesek, másrészt pedig durva beavatkozásnak számítanak, így több hölgy idegenkedik tőlük. Így ők továbbra is a lifting hatást ígérő krémekkel és arcfiatalító szérumokkal próbálkoznak, illetve rendszeresen kipróbálják kozmetikusuknál az újabb és újabb bőrfeszesítő kezeléseket. Egy forradalmian új találmány, a fókuszált ultrahang ideális megoldást jelenthet az utóbbi hölgyek számára. Ez a HIFU, azaz a mikrofókuszált ultrahangos kezelés, amely sikerrel fordítja vissza a bőr öregedési folyamatát; megelőzi az első ráncok kialakulását, és csökkenti a már meglévők számát és mélységét; azaz látványos lifting hatást nyújt.

 

Mi az a HIFU kezelés?

k004A ráncok és a petyhüdt bőr kialakulásának oka, hogy az idő előre haladtával a bőrben lévő elasztin és kollagénrostok száma csökken, illetve az izmok és a szalagok meggyengülnek. A HIFU technológia, és ennek egy formája, az Utims A1 a fókuszált ultrahang segítségével visszafordítja ezt a folyamatot, és lehetővé teszi a bőrfeszesítést. Az újdonságnak számító, fókuszált ultrahangos Utims A1 kezelés során a bőr egészen mélyen, az izomfelszíni rétegben kezelhető: ideáig korábban a plasztikán kívül semmilyen eljárás nem jutott el.

 

A fókuszált ultrahangos lifting kezelés hatása rövid időn belül megjelenik, látványos, és sokáig tart. A lifting hatású HIFU kezelés ajánlott mind a 35 év feletti hölgyek számára, megelőzésképp; mind a 45 év feletti hölgyeknek, a már megereszkedett bőr feszessé és rugalmassá tételére. A HIFU fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelés az Egyesült Államokban indult hódító útjára Ultherapy néven; a technológia mára elismertté és népszerűvé vált.

 

Mit jelent a HIFU?

A HIFU jelentése nagy intenzitású fókuszált ultrahang (High-Intensity Focused Ultrasound). Ezt a technológiát eleinte az orvostudomány használta, azonban néhány éve a szépségiparban is alkalmazzák mint bőrfeszesítő módszert, hiszen rendkívül hatékonynak bizonyult az arcfiatalítás területén. Az Utims A1 lifting technológia rendelkezik az Amerikai Élelmiszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) minősítésével, azaz biztonságos, illetve hatása orvosilag igazolt.

Milyen területeken alkalmazható a kezelés?

A fókuszált ultrahangos (HIFU) kezeléssel látványos és rövid időn belül jelentkező fiatalodást érhetünk el, az egész arcon, illetve a nyak területén. Az alábbi változásokra számíthatunk:

 • - Bőrfeszesítés: A szemöldök és a homlok bőre feszesebbé válik
 • - A periorbitális ráncok, azaz a szem sarkában jelentkező szarkalábak mennyisége és mélysége csökken
 • - A fókuszált ultrahangnak köszönhetően toka bőre kevésbé lesz megereszkedett
 • - Az arcbőr feszesebbé és rugalmasabbá válik
 • - A bőr színe világosodik
 • - A nyak, a mellkas és a dekoltázs bőre feszesebbé és kevésbé ráncossá válik
 • - Az aknés hegek száma csökken, színük világosabbá válik; a tág pórusok összehúzódnak, a további aknék kialakulásának üteme csökken
 • - A nazolabiális redő, azaz az orr széltől a száj szélei felé futó ránc mélysége és láthatósága is csökken a fókuszált ultrahang jóvoltából

unnamedjkl

 

Miért érdemes kipróbálni a fókuszált ultrahangos HIFU kezelést?

Annak, aki a különböző lifting hatást ígérő krémekben, arcpakolásokban, szérumokban és a korábban kipróbált kozmetikai kezelésekben csalódott, a plasztikai műtétet viszont túl drasztikus megoldásnak találja, így nem szeretne kés alá feküdni, ideális megoldás a HIFU kezelés. Az Utims A1 fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő technológiának köszönhetően a vendég az alábbi előnyöket élvezheti:

 • - Bőre újra fiatalossá, rugalmassá és feszessé válik
 • - Az eredmény rövid időn belül jelentkezik
 • - Műtét nélkül tehető fiatalosabbá a bőr
 • - Nem szükséges befeküdni egy klinikára, nincs felépülési idő, sem műtéti hegek
 • - Az eredmény tartós és szembetűnő
 • - Biztonságos eljárás, hatása orvosilag igazolt
 • - A kezelés serkenti az elasztin- és kollagéntermelést, így a bőr öregedése lelassul

 

Az Utims A1 fókuszált ultrahangos kezelés menete

utims borA HIFU kezelés előtt a vendég részletes tájékoztatást kap annak menetéről; előzetes és utólagos teendőiről. A szakember ismerteti az Utims A1  fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelés menetét, a várható eredményt, illetve az esetleges kockázatokat. A kezelés alatt a vendég kényelmes pozícióban fekszik. A szakember kiválasztja és megtisztítja a kezelendő területet, majd nagy tisztaságú ultrahanggélt visz fel. Ezután megkezdődik az Utims A1 fókuszált ultrahangos kezelés, amely a kezelendő felület nagyságától függően 30-90 percig tart. A kezelés során alkalmazott mikrofókuszált ultrahang behatol a bőr legmélyebb rétegeibe  (1,5, 3, illetve 4,5 milliméternyi mélységbe, kezelőfejtől függően), ahol századmilliméternyi pontossággal fejti ki a hatását a bőr és az izom találkozásánál, azaz a  SMAS rétegben.

utims hifu kezelofejek

Az ultrahang 65-850 Celsius fokos hőmérsékletet generál, amelynek hatására a bőr rostjai összeugranak, azonnali változást garantálva. A bejuttatott energia beindítja a kollagéntermelést. Az fókuszált ultrahangos kezelés után az optimális eredmény néhány hét vagy hónap múltán jelentkezik.

 

Mire kell figyelni?

76-hA HIFU fókuszált ultrahangos kezeléssel látványos és tartós eredményt érhet el a bőrfeszesítés területén, azonban csak akkor, ha megbízható szakemberrel végezteti el azt; többek közt olyannal, aki minőségi készülékkel dolgozik. Mivel az eljárást csúcstechnológiás készülékekkel végzik, az igen költséges – így a meglepően olcsó kezelésekkel kapcsolatosan jobb, ha óvatos.

Ne kockáztassa a rossz minőségű fókuszált ultrahangos kezelés miatt kialakult esztétikai problémákat; a konzultáció alkalmával mindenképp kérdezzen rá, hogy a kezelőfejek átestek-e a szükséges, szigorú minőségellenőrzésen, illetve kérje el a kezelő oklevelét is a gép kezelésének betanulásáról. Egy megbízható szakember mindezeket magától bemutatja, illetve ismerteti.

 

Fájdalmas-e a HIFU fókuszált ultrahangos kezelés?

mqdefaultAz Utims A1 fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelés sajnos fájdalommal jár; bár ennek mértéke természetesen egyénileg változó, a vendég fájdalomküszöbétől függ. Azok számára, akik nehezebben bírják a fájdalmat, ajánlott fájdalomcsillapítót bevenni a kezelés kezdete előtt egy órával. A fókuszált ultrahangos kezelés a fájdalmon kívül az arc kipirosodását, illetve ödémát okoz; ám ezek rövid időn belül elmúlnak. Amennyiben a kezelés alatt semmit sem érez, azt valószínűleg nem megfelelő energiaszinttel végzi a kezelő – ez esetben jelezze ezt a szakembernek.

 

Milyen eredményre számíthatunk?


A fókuszált ultrahangos (HIFU) technológiával már egy kezelés után látványos, tartós és rövid időn belül jelentkező eredményt érhetünk el.

maxresdefaultKözvetlenül a bőrfeszesítő kezelés után még nem látszik nagy változás: ehhez egyéntől függően néhány hét, illetve hónap szükséges. De megéri várni, illetve készíteni egy fényképet a kezelés előtti állapotról, hogy összehasonlíthassuk a régit az „új arcunkkal”. A leglátványosabb eredmény 35 és 60 év közötti hölgyek esetében keletkezik. A bőr állapotától függően több kezelésre is szükség lehet. Az Utims A1 fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelés hatása akár 1-3 évig is kitart.

 

Mikor nem végezhető el a kezelés?

A HIFU fókuszált ultrahangos lifting kezelés abban az esetben nem végezhető el, ha a kezelendő felületen az alábbiak valamelyike található:

 • - nyílt seb a kezelt felületen
 • - aktív vagy fém implantátumok (pl.: pacemaker) a kezelési területen
 • - feltöltéssel kezelt bőrfelület
 • - mechanikai implantátumok
 • - keloid (a sarjszövet jóindulatú burjánzása)
 • - súlyos vagy cisztás akné

Mi a teendő a fókuszált ultraangos kezelés után?

A minél gyorsabb és tartósabb eredmény érdekében a vendégnek a HIFU Utims A1 fókuszált ultrahangos lifting kezelés után érdemes megfogadnia néhány tanácsot. A beavatkozást követően 1-2 hétig ajánlott mellőzni a bőr felmelegedésével járó tevékenységeket (szaunázás, intenzív testedzés, kemény fizikai munka). Ne használjon olyan bőrápoló termékeket, amelyek eltömítik a bőr pórusait, illetve mellőzze a bőrradírt és a halványító készítményeket. Lehetőleg ne dohányozzon, szedjen C-vitamint (amely támogatja a kollagén újraépülését), és igyon nagy mennyiségű folyadékot. Ha mindezeket betartja, a HIFU kezelés látványos eredményét sokáig élvezheti.

Megérkezett a tökéletes megoldás azon hölgyek számára, akik fiatalosabb, ránctalan arcbőrre vágynak – azonban kés alá nem szeretnének feküdni. A HIFU (nagy intenzitású fókuszált ultrahang) Utims A1 kezelés áprilistól elérhető szépségszalonomban: ajánlom mindazon 35-60 éves nőknek, akik rövid időn belül jelentős változást szeretnének elérni – amely akár 3 évig is kitart.

Álomszép Stúdió Szentendrei Kozmetika térkép


Álomszép Stúdió nagyobb térképen való megjelenítése