HIFU UTIMS A1 Fókuszált ultrahang

HIFU Utims A1 fókuszált ultrahang

Áttörés az arcfiatalításban

Megérkezett a tökéletes megoldás azon hölgyek számára, akik fiatalosabb, ránctalan arcbőrre vágynak – azonban kés alá nem szeretnének feküdni. Ajánlom mindazon 35-60 éves nőknek, akik rövid időn belül jelentős változást szeretnének elérni – amely akár 3 évig is kitart.

 

Az idő múlása mindenkit érzékenyen érint. Szerencsés esetben harmincas éveinket hátrahagyva sokkal jobban meglátszanak a szemünkön az álmatlan éjszakák, az arcunk vékonyabbá, a vonásaink markánsabbá válnak és megjelennek az első ráncok. A bőr 30-40 éves kor után elveszíti a feszességét és tónusát: először jellemzően a szemhéj ereszkedik meg, majd az áll környéke is csatlakozik hozzá. Ezeket tapasztalva elkezdünk kutatni azon bőrfeszesítési lehetőségek, lifting kezelések után, amelyekkel látszólag visszafordíthatnánk az idő múlását. Ezek a „csodaszerek” sokszor nem hozzák a várt eredményt. Sokan ekkor plasztikai sebészhez fordulnak, de ezek a műtétek egyrészt igen költségesek, másrészt pedig durva beavatkozásnak számítanak, így több hölgy idegenkedik tőlük.

Mit jelent és hogyan működik a HIFU kezelés?

A HIFU jelentése nagy intenzitású fókuszált ultrahang (High-Intensity Focused Ultrasound). Ezt a technológiát eleinte az orvostudomány használta, azonban néhány éve a szépségiparban is alkalmazzák mint bőrfeszesítő módszert, hiszen rendkívül hatékonynak bizonyult az arcfiatalítás területén. Az Utims A1 lifting technológia rendelkezik az Amerikai Élelmiszer-engedélyeztetési Hivatal (FDA) minősítésével, azaz biztonságos, illetve hatása orvosilag igazolt.

A ráncok és a petyhüdt bőr kialakulásának oka, hogy az idő előre haladtával a bőrben lévő elasztin és kollagénrostok száma csökken, illetve az izmok és a szalagok meggyengülnek.

A HIFU, azaz a mikrofókuszált ultrahangos kezelés során a bőr egészen mélyen, az izomfelszíni rétegben kezelhető. Sikerrel fordítja vissza a bőr öregedési folyamatát; megelőzi az első ráncok kialakulását, és csökkenti a már meglévők számát és mélységét; azaz látványos lifting hatást nyújt. Rövid időn belül jelentkező, fiatalodást érhetünk el az egész arcon, illetve a nyak területén.

A fókuszált ultrahangos lifting kezelés hatása

 • Bőre újra fiatalossá, rugalmassá és feszessé válik
 • Az eredmény rövid időn belül jelentkezik
 • Műtét nélkül tehető fiatalosabbá a bőr
 • Nem szükséges befeküdni egy klinikára, nincs felépülési idő, sem műtéti hegek
 • Biztonságos eljárás, hatása orvosilag igazolt
 • A kezelés serkenti az elasztin- és kollagéntermelést, így a bőr öregedése lelassul
 • A periorbitális ráncok, azaz a szem sarkában jelentkező szarkalábak mennyisége és mélysége csökken
 • A toka bőre kevésbé lesz megereszkedett
 • A nyak, a mellkas és a dekoltázs bőre feszesebbé és kevésbé ráncossá válik
 • Az aknés hegek száma csökken, színük világosabbá válik; a tág pórusok összehúzódnak, a továbbiak kialakulásának üteme csökken
 • A nazolabiális redő, azaz az orr széltől a száj szélei felé futó ránc mélysége és láthatósága is csökken a fókuszált ultrahang jóvoltából

Milyen eredményre számíthatunk?

A fókuszált ultrahangos (HIFU) technológiával már egy kezelés után látványos, tartós és rövid időn belül jelentkező eredményt érhetünk el.

Közvetlenül a bőrfeszesítő kezelés után még nem látszik nagy változás: ehhez egyéntől függően néhány hét, illetve hónap szükséges. De megéri várni, illetve készíteni egy fényképet a kezelés előtti állapotról, hogy összehasonlíthassuk a régit az „új arcunkkal”. A leglátványosabb eredmény 35 és 60 év közötti hölgyek esetében keletkezik. A bőr állapotától függően több kezelésre is szükség lehet. Az Utims A1 fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelés hatása akár 1-3 évig is kitart.

A HIFU kezelés ellenjavallatai

 • nyílt seb a kezelt felületen
 • aktív vagy fém implantátumok (pl.: pacemaker) a kezelési területen
 • feltöltéssel kezelt bőrfelület
 • mechanikai implantátumok
 • keloid (a sarjszövet jóindulatú burjánzása)
 • súlyos vagy cisztás akné

Mire kell figyelni?

Mivel az eljárást csúcstechnológiás készülékekkel végzik, az igen költséges – így a meglepően olcsó kezelésekkel kapcsolatosan jobb, ha óvatos.

Ne kockáztassa a rossz minőségű fókuszált ultrahangos kezelés miatt kialakult esztétikai problémákat; a konzultáció alkalmával mindenképp kérdezzen rá, hogy a kezelőfejek átestek-e a szükséges, szigorú minőség ellenőrzésen, illetve kérje el a kezelő oklevelét is a gép kezelésének betanulásáról. Egy megbízható szakember mindezeket magától bemutatja, illetve ismerteti.

Néhány tanács, hogy a legmegbízhatóbb HIFU kezelést választhassa. Klikk ide!

Az Utims A1 fókuszált ultrahangos kezelés menete

A HIFU kezelés előtt a vendég részletes tájékoztatást kap annak menetéről; előzetes és utólagos teendőiről. A szakember ismerteti az Utims A1  fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelés menetét, a várható eredményt, illetve az esetleges kockázatokat. A kezelés alatt a vendég kényelmes pozícióban fekszik. A szakember kiválasztja és megtisztítja a kezelendő területet, majd nagy tisztaságú ultrahanggélt visz fel. Ezután megkezdődik az Utims A1 fókuszált ultrahangos kezelés, amely a kezelendő felület nagyságától függően 30-90 percig tart. A kezelés során alkalmazott mikrofókuszált ultrahang behatol a bőr legmélyebb rétegeibe  (1,5, 3, illetve 4,5 milliméternyi mélységbe, kezelőfejtől függően), ahol századmilliméternyi pontossággal fejti ki a hatását a bőr és az izom találkozásánál, azaz a  SMAS rétegben.

Az ultrahang 65-850 Celsius fokos hőmérsékletet generál, amelynek hatására a bőr rostjai összeugranak, azonnali változást garantálva. A bejuttatott energia beindítja a kollagéntermelést. Az fókuszált ultrahangos kezelés után az optimális eredmény néhány hét vagy hónap múltán jelentkezik.

 

Fájdalmas-e a HIFU fókuszált ultrahangos kezelés?

Az Utims A1 fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelés sajnos fájdalommal jár; bár ennek mértéke természetesen egyénileg változó, a vendég fájdalomküszöbétől függ. Azok számára, akik nehezebben bírják a fájdalmat, ajánlott fájdalomcsillapítót bevenni a kezelés kezdete előtt egy órával. A fókuszált ultrahangos kezelés a fájdalmon kívül az arc kipirosodását, illetve ödémát okoz; ám ezek rövid időn belül elmúlnak. Amennyiben a kezelés alatt semmit sem érez, azt valószínűleg nem megfelelő energiaszinttel végzi a kezelő – ez esetben jelezze ezt a szakembernek.

Szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat?

Jelentkezzen be kezelésre!